Bami Goreng
vlog #09


350gr Bami (Pasta Zara, gekocht bij de Hanos)
3el Zout
80-90ml Zonnebloem olie
1tl Sesam olie
1tl Gember olie
1-2tl Ve Tsin
1 tl Witte peper
1 Pakje schouderham
1 Prei
5 Eieren
Bereiding:
Neem ruim kokend water, met een EL zout erin, nu de Bami er in
en deze moet nu 14 minuten koken NIET LANGER !
en af en toe roeren dat is om te zorgen dat de Bami niet aan elkaar gaat plakken
1 Prei wassen en in halve ringen snijden
2 Pakje ham in blokjes snijden (de Chinees gebruikt niet zo veel ham uit kosten besparing)
3 Medium eieren in een kom mengen en loskloppen
na 14 minuten de Bami afgieten in een vergiet, en afspoelen met koud water
zo stop je de garing en spoel je ook de zetmelen weg en plakt het ook niet straks
Nu goed droog maken met handoeken of theedoeken
(dit kan je een dag van te voren doen, zadat je het alleen hoeft op te bakken)
Verhit een wok of hapjespan en doe hier de 80-90ml zonnebloemolie in verhit deze goed
heet en voeg toe:
1tl Sesam olie
1tl Gember olie
Bak hier de eieren in rul
Nu de Bami erbij doen en voorzichtig omscheppen en voeg nu toe:
2tl zout
1-2 tl Ve Tsin toevoegen E621 Monanaglutomaat
1tl witte peper en goed omscheppen zonder de bami kapot te maken
Voeg nu 1el Light soyasaus toe (de zoute variant), de ham mag er nu bij
en als laatste de prei anders wordt deze slap en dat is niet lekker en het staat lekker fris groen op het bord
Nu gaan we de ei bakken in zonnebloem olie zachtjes bakken om geen donkere rondjes te
voorkomen ze het vuur dus laag en schep de olie steeds over het eigeel heen
Nu kan je de bak vullen en heb je Bami Goreng zoals de Afhaal Chinees het maakt
Klik op deze link om te zien hoe ik dit lekkere gerecht maak tijdens mijn vlog
en vergeet niet te abonneren en een duimpje omhoog
Dankjewel en eet smakelijk !
Jamie