Babi Pangang
vlog #10


Ingrediënten:
-Vlees-
1,5kg Varkens Procureur (Nettorama, Sligro, Hanos etc)
100gr suiker
3-4st Steranijs
40-50gr Peperkorrels
50ml Light soy sauze (Toko)
50ml Shao Hsing, Chinese Rijstwijn (Toko)
2el Dark soy sauze (Toko)
2el Zout
1el Vet-sin (Toko) (mocht je er op tegen zijn dan kan je het evt ook weglaten)
-Sauze-
3/4st Bleekselderij
1st Rode ui
5tn Knoflook
100gr Djahé (gember)
1/2st Citroen (sap)
100ml Ananassap
4st Stemgember
1el Sap van de stemgember
1-2el Sambal oelek naar smaak
1ltr Water
50gr boter
50ml Zonnebloem olie
2el Tarwebloem
140gr Tomaten puree (groot blikje)
200gr Suiker
150ml Gele natuur azijn
5el Aardappelzetmeel of Maisena
Bereiding:
-Vlees-
Neem ruim kokend water, doe hierin de suiker, steranijs, wat peperkorrels,
light soy sauze, dark soysauze, rijstwijn, zout en de vet-sin en roer even doorroeren
nu kan het vlees erbij zorg ervoor dat het vlees ondergedompelt is
breng het geheel nu aan de kook, zo nodig kookschuim afscheppen en laat het vlees in
een gesloten pan ca 2 uur rustig sudderen (daar na laten afkoelen buiten de koelkast)
Ondertussen...
Begin je met de saus
Snij de bleekselderij, rode ui, knoflook en de gember in stukken en doe dit in de blenderof kom
of staafmixer doe hier de bolletjes stemgember, sap van de stemgember, sambal en een sap van
de citroen bij (let op dat de pitjes er niet bij komen gebruik eventueel een zeefje) Pureer dit tot een
mooi glad geheel
Pak een hapjespan en doe hier de boter en de zonnebloemolie in en bak het mengesel ca 10 minuten
tot je een soort van dikke massa gaat krijgen neem hier even de tijd voor let op dat het niet aanbrand!!!
- Voeg nu de 2 eetlepels bloem toe en bak dit weer vervolgens even 1a2 minuten mee (blijven omscheppen!!!)
- Voeg nu beetje bij beetje het water toe en zorg dat je geen klontjes meer hebt en het een mooie gladde saus
wordt en breng het al roerend even aan de kook daarna het weer op laag vuur
- Voeg nu de tomatenpuree toe en de 200gr suiker, roer dit vervolgens weer goed door
- Voeg nu ca 1a2 el vet-sin toe (ook hier geldt mocht je er op tegen zijn dan kan je het evt ook weglaten)
- Voeg nu de azijn toe breng dit vervolgens weer aan de kook
Maak nu ene papje van aardappelzetmeel of maisena (aardappelzetmeel is iets neutraler) en breng de sauze
op de gewenste dikte... een stroperige of lobbige sauze is het lekkerst
Als het vlees is afgekoeld snijd je dit in dikke plakken van ca 1cm deze frituur je of bak je dit even in en laagje
zonnebloem olie tot je net een mooi bruin korstje krijgt let op dat je dit niet te lang doet anders wordt het vlees
erg droog en dat os niet lekker vervolgens hak of snijd je dit in dunne reepjes en doe dit in het bekende bakje
Giet de verwarmde sauze er boven op tot de bak vol is...
Voila en nu heb heb je Bami Goreng zoals de Afhaal Chinees het maakt
Klik op deze link om te zien hoe ik dit lekkere gerecht maak tijdens mijn vlog
en vergeet niet te abonneren en een duimpje omhoog
Dankjewel en eet smakelijk !
Jamie